Ter info:

Met de huidige gasprijzen lijkt me dat wel, een kuub gas heeft een energetische waarde van 8kwh bij een omzettingsrendement van 80%. Bij elektrisch is dat 1 op 1 dus 1 kwh is 1 kwh.

Sommige betalen op dit moment al 2,79 euro en meer voor een kuub gas, voor elektra betaal je rond 25 cent. 8 x 0,25 = 2 euro. Elektrisch koken is op dit moment aanzienlijk goedkoper.

Hoeveel verbruik je eigenlijk voor koken? Gemiddeld genomen verbruikt een gaskookplaat per jaar 37 kuub 101 euro een elektrische kookplaat 200kwh 50 euro. Op dit moment is koken op elektrisch dus gemiddeld genomen 50% goedkoper dan koken op gas.

De vergelijking gaat natuurlijk helemaal scheef wanneer je je eigen zonnepanelen hebt.

Denkt u er over na, te switchen van gas naar elektra? JOHAN Technische Service is daarvoor de installateur in Assen. Wij kunnen u daarbij helpen, zowel in de keuze voor welke kookplaat als de aanpassing in meterkast. Mail of app 06 589 80 933 voor info

Aanbevolen artikelen